Ga naar de inhoud
Bel ons op 0524 20 80 05 of mail naar

Boomverzorging door Curatio

Bomen zijn de grootste en langst levende organismen op aarde en de belangrijkste voor ons milieu. Goede boomverzorging is dan ook van belang om zorg te dragen voor een toekomstbestendige boom. Helaas worden bomen soms toegetakeld door gebrek aan kennis tijdens de werkzaamheden aan bomen. Het uitvoeren van boomverzorgingswerkzaamheden vereist grondige en hooggekwalificeerde training. Boomonderhoud omvat o.a. het inspecteren, onderhouden, het planten en verplanten. Daarbij behoort het verwijderen van bomen ook voor een groot deel bij de werkzaamheden. Om deze reden heeft Curatio Landscaping haar eigen boomspecialisten, in dienst. Hierbij zijn wij verzekert van de juiste kennis in huis.

 

European Tree Worker

Het natuurlijk kapitaal gezond en veilig houden vergt veel kennis. Om deze reden beschikt Curatio Landscaping zelf over eigen European Tree Workers. Hiermee hebben wij de kennis, expertise en ervaring om onze natuurlijke kapitaal gezond en veilig te houden.

 

Gemeentes, provincies en andere overheden eisen vaak ook dit certificaat wanneer er in of rondom bomen gewerkt wordt. De ETW-er is in staat om alle voorkomende werkzaamheden rondom of in bomen uit te voeren, alles vanaf het nieuw aanplanten tot het uiteindelijk weghalen van een boom.

 

Boominspecties en toezicht

Als eigenaar van de boom bent u verantwoordelijk . Ook voor de aangerichte schade die kan ontstaan wanneer takken afbreken of omgevallen bomen. Curatio Landscaping kan voor u een Visual Tree Assessment voor u uitvoeren. Hierin controleren wij uw boom op ziektes, schades of groeiproblemen. Van deze visuele inspectie wordt een rapport opgemaakt waarin de eventuele gebreken van de boom geconstateerd worden.

 

Toezicht

Wegreconstructies en het graven van sleuven voor de aanleg van kabels, leidingen en rioleringen en andere werkzaamheden in de nabijheid van bomen. De schade die de werkzaamheden kunnen voortbrengen aan de bomen kunnen voorkomen worden. Onze toezichthouder ziet toe dat de juiste voorzorgsmaatregelen genomen worden en begeleid ze in de uitvoering. Op deze wijze blijven de bomen duurzaam gezond tijdens de werkzaamheden.

 

Advies bij het planten van bomen

Een goede standplaats is bepalend voor de groei en ontwikkeling voor een gezonde en duurzame boom. Wilt u bomen planten bij uw bedrijfspand of in de openbare ruimte, dan is het belangrijk om de juiste boom op de juiste plek te kiezen. Hoeveel ruimte is er, wat is de bodemsamenstelling van de grond, wat is het gewenste eindbeeld? Wij denken graag met u mee over de juiste boom op de juiste plek.

 

Bomen snoeien

Bomen bepalen het beeld van de omgeving. Maar de omgeving bepaald het eindbeeld van de boom. Onze European Tree Workers verzorgen het onderhoud aan bomen. Onderhoudswerkzaamheden bestaan zowel uit controles en technische ingrepen. Om groei en bloei te bevorderen en om de boom in goede conditie te houden is het belangrijk om tijdig onderhoud uit te voeren. Daarbij voeren wij  o.a. de onderstaande werkzaamheden uit:

  • Vorm en begeleidingssnoei van jonge bomen
  • Onderhoudssnoei
  • Onderhoud monumentale knot en leibomen
  • Onderhoud van fruitbomen
  • Onderhoud van straat en laanbomen

 

Bomen kappen

In bepaalde gevallen moet er gekapt worden, dit kan te maken hebben met de gezondheid van de boom, stormschade of omgevingsveranderingen. Het kappen van bomen verreist echter de juiste kennis en vakmanschap. Onze boomspecialisten zijn hierin uitgerust om met verschillende technieken de werkzaamheden uit te voeren. Zowel met een vrije val, klimtechnieken en hoogwerkers horen bij Curatio Landscaping tot de uitvoeringsmogelijkheden.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Project formulier

Hidden
whatsapp