Ga naar de inhoud
Bel ons op 0524 20 80 05 of mail naar

Sedum dak door Curatio

Een sedum dak (vroeger heette het ook wel grasdak) is een groene manier om huis, schuur, garage, fietsenstalling of clubgebouw te bekleden. Het bespaart energie in de vorm van isolatie. Het verlengt de levensduur van uw dakleer aanzienlijk. Het verhoogt de waarde van uw vastgoed. Een sedum dak/groen dak reduceert het geluid. Het verbetert uw leefomgeving. Het maakt uw huis en tuin compleet.

 

Milieuvoordelen en energiebesparing

Ook op het gebied van energiebesparing is een sedum dak een topper. Heeft u ’s zomers ook zoveel hinder van onbarmhartig hoge temperaturen? Bij platte daken kan de temperatuur op een mooie zomerdag wel oplopen tot over de 80 graden Celsius. U kunt u wel voorstellen dat het dak dan als een oven gaat werken en de hitte over een heel lange tijd blijft uitstralen. Een aircosysteem verbruikt veel energie. Een sedum dak is een natuurlijk aircosysteem, die eigenlijk door iedereen die om het milieu geeft toegepast zou moeten worden. In de winter levert een groen dak ook een energiebesparing op. De dikke beplantingslaag houdt de kou lange tijd buitenshuis.

 

Luchtzuivering

We weten allemaal dat de CO2/ fijnstof-uitstoot een groot probleem is. Bijvoorbeeld een sedum dak bestaat uit diverse soorten vetplantjes die alle de eigenschap hebben om veel koolstofdioxide, oftewel CO2 en ook fijnstof vast te binden. Het mooie is dat CO2 omgezet wordt in appelzuren, wat door de plant gebruikt wordt om te leven, te bloeien en te groeien. Dus sedum is de plant bij uitstek om veel CO2 te verwerken. Iedere dag weer opnieuw heeft het plantje de mogelijkheid om als een soort spons de schadelijke stoffen op te zuigen uit de lucht. Met de aanleg van een sedum dak levert u een belangrijke bijdrage aan het milieu en aan de luchtkwaliteit van uw eigen leefomgeving.

 

Regenwateropvang en subsidies

Als het gaat over hemelwaterretentie, zoals dat met een mooi woord heet, is een groendak een ideale oplossing voor de wateroverlast die steeds meer een bekend verschijnsel wordt in de hedendaagse samenleving. Daarom zijn er steeds meer gemeentes in Nederland en daarbuiten die m.b.v. subsidies deze groene daken willen stimuleren.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Project formulier

Hidden
whatsapp