Ga naar de inhoud
Bel ons op 0524 20 80 05 of mail naar

Curatio

Hoveniers

Curatio, een simpel woord afkomstig uit het Latijn. Veelvuldig gebruikt in het eeuwenoude gezegde “Bona diagnosis, bona curatio”, oftewel “Een goede diagnose is een goed medicijn”. Een professionele verzorgingsfilosofie die de eigenaar, Joost Timmer, met zijn hart en integrale bedrijfsvoering nastreeft.

 

De ervaring, het vakmanschap en de instelling dat er altijd meerdere invalshoeken voor een probleem bestaan, zorgen ervoor dat team van hoveniersbedrijf Curatio in samenspraak met de klant tot passend maatwerk kan komen. Integrale oplossingen die niet alleen rekening houden met de wensen van de opdrachtgever, maar waar ook rekening wordt gehouden met natuurbehoud. Curatio biedt duurzame resultaten van hoogwaardige kwaliteit waar men dankzij een op maat samengesteld onderhoudsplan met plezier van kan blijven genieten.
Oftewel, hoveniersbedrijf Curatio in Dalen zorgt voor nu en voor de toekomst.

Van idee tot realisatie

Tuinontwerp

Een tuinontwerp kan beginnen bij een idee dat u heeft en dat wilt u realiseren. Of u heeft nog geen idee en u heeft inspiratie nodig. Vanuit de gedachte dat elke opdrachtgever en locatie uniek is wordt in onze tekenkamer in overleg, uw exclusieve tuinontwerp bedacht. Wij stellen hierbij uw locatie en ruimte als belangrijke uitgangspunten om een tuin te ontwerpen die uniek is. Voor de nodige inspiratie kunt u ook een kijkje komen nemen in onze showtuin.

 

Onze werkwijze is eenvoudig en uitnodigend. Zo beginnen we met een afspraak om uw wensen door te nemen en om de situatie in kaart te brengen. We maken foto’s en meten de locatie op. Wanneer we duidelijk in beeld hebben wat uw wensen en ideeën zijn kunnen we over tot het daadwerkelijke ontwerp.  Tijdens dit creatief proces kan u zonder probleem met ons ideeën aanbrengen en overleggen van verschillende soorten bloemen tot aan prachtige houtbouw. Zo komen we gezamenlijk tot het perfecte ontwerp voor uw unieke tuin.

Geniet iedere dag weer van uw tuin

Tuinaanleg door Curatio

De juiste materialen, de juiste mensen, de juiste kennis onder 1 dak. Vakmanschap is het juiste woord voor de uitvoering van de werkzaamheden. In onze aanpak kunt u er van op aan dat er kwalitatief hoogstaande materialen worden gebruikt die op vakkundige wijze aangebracht worden. Bij vakmanschap komt het echter niet alleen aan op pure vaktechnische kennis en vaardigheden. De persoonlijke instelling van Hoveniersbedrijf Curatio speelt een voorname rol in de uiteindelijke totstandkoming van onze hoogwaardig dienst en tuingenot.

 

De beplanting in een border moet een mooi geheel vormen en op elkaar afgestemd zijn. Onontbeerlijk hiervoor is plantenkennis en die is bij Hoveniersbedrijf Curatio ruimschoots aanwezig. De uitvoering voor de aanleg van uw tuin wordt door ons vakkundig verzorgd omdat we jaarlijks op de hoogte blijven van wat er op tuingebied mogelijk is. Alleen door het leveren van kwaliteit en persoonlijke aandacht voor uw tuin kan er een goede relatie opbloeien tussen opdrachtgever en Hoveniersbedrijf Curatio. Vanaf het eerste gesprek tot en met de uitvoer heeft u te maken met één aanspreekpunt!

Wij zien uw gras groener

Onderhoud door Curatio

Een mooie tuin is uitnodigend. Wij leveren zonder zorgen een blijvend gezonde tuin m.b.v. gespecialiseerd onderhoud. Seizoensveranderingen kunnen ervoor zorgen dat uw tuin er anders bijstaat. Ons team handhaaft de uitstraling waar het u om begonnen is.

 

Heeft u onderhoud nodig per seizoen? Of alleen het grove of gedetailleerde werk? U bepaalt zelf hoe vaak, wat en wanneer. Ook in vakantie perioden kunnen we u bijstaan in onderhoud, zodat u van uw vakantie kan genieten en bij thuiskomst kan door genieten. Ons team ondersteunt u in het voorkomen en verhelpen van plantenziekten, het onderhouden van bomen, struiken, vaste planten, borders, gazons en bestratingen. Uit een tuin kan zeker het maximale worden gehaald als deze op de juiste wijze onderhouden wordt.

 

Door te kiezen voor tuinonderhoud van Curatio kan u het hele jaar door zonder zorgen genieten van uw tuin.

Er is geen tuinontwerp zonder discipline

Onze werkwijze

Curatio heeft een breed scala aan diensten. Hierdoor is het team in staat om een persoonlijk en vakkundig advies te geven. De uiteindelijke aanpak en materiaalkeuze zal uiteindelijk altijd in samenspraak met de klant worden bepaald.

 

Onderhoudsplan

Curatio kent meerdere vormen van het onderhoudsplan. Zo worden alle tuinontwerpen met een bijpassend onderhoudsplan afgeleverd, maar Curatio kan ook adviseren omtrent de renovatie en het onderhoud van reeds bestaande projecten.

 

Alle onderhoudsplannen worden op maat gemaakt. Er wordt gekeken wat uw wensen zijn en hoe de actuele situatie is. In een persoonlijk gesprek wordt er besproken of er zaken zijn die eventueel moeten worden aangepast en wat voor u op de lange termijn haalbaar blijft.

 

Ondersteuning

In sommige gevallen is het wenselijk om een hoveniersbedrijf ter ondersteuning in te schakelen. Hierbij kan onder andere worden gedacht aan een eenmalige helpende hand, extra mankracht en/of volledige uitbesteding van (deel)projecten.

 

Enkele voorbeelden van zaken waar u de ondersteuning van Curatio voor in kan schakelen:

 

  • Winterdienst; sneeuw- en ijsvrij maken van uw bestrating
  • Bladruiming
  • Snoeien van struiken en bomen
  • Boomkap
  • Bestrating; aanleg en reiniging
  • Tuinonderhoud, -aanleg en -renovatie
  • Aanleg houtbouw

 

De hoveniers van Curatio zullen op basis van uw persoonlijke wensen kunnen informeren over de mogelijkheden. Voor meer informatie kunt u hier contact opnemen.

 

Advies

Het gepassioneerde team van Curatio heeft veel materiaal-, planten- en bouwkundige kennis. Daarnaast zijn ze op de hoogte van de meest recente trends en ontwikkelingen op het gebied van groenvoorzieningen en tuinontwerpen. Ze kijken graag voor en met u naar eventuele mogelijkheden om de duurzaamheid van uw project te vergroten en om het plezier van uw tuin te vergroten.

 

Het is dan ook altijd mogelijk om contact op te nemen met Curatio voor een vrijblijvend advies.

 

De hoveniers van Curatio zijn gespecialiseerd in meerdere vakgebieden, zeer ervaren en zijn in staat om u een gedegen en vakkundig advies te geven. Tevens kunnen zij u meerdere alternatieven voorleggen, zodat u zelf kunt bepalen wat voor u wenselijk is.

 

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op

Project formulier

Hidden
whatsapp